Översikt

Kaspersky-programmet skyddar datorer som kör macOS mot virus och andra hot mot datorsäkerheten.

Fil Antivirus

Fil Antivirus skyddar datorns filsystem i realtid genom att fånga upp och analysera försök att komma åt filer. Du kan konfigurera åtgärderna som ska utföras av programmet vid infekterade filer. Kaspersky-programmet desinficerar eller tar bort skadliga objekt som standard. Läs mer.

Surfa säkert

Säker webbsökning skyddar information som skickas och tas emot av din dator via HTTP- och HTTPS-protokollen i webbläsarna Safari, Google Chrome™ och Firefox™. Denna komponent omfattar Kaspersky Protections webbläsartillägg som du kan installera för att skanna länkar på webbplatser för phishing- och skadlig webbadresser och minska risken för registrering när du matar in lösenord på webbplatser. Läs mer.

Skydd mot nätverksattacker

Skydd mot nätverksattacker skyddar datorn mot intrång i operativsystemet. Denna komponent skyddar dig mot cyberattacker (där brottslingarna använder portsökning och brute-force attacker) och skadlig programvara som installerats (inklusive skadlig programvara som försöker att skicka personuppgifter till kriminella). Läs mer.

Sökning

Kaspersky-programmet upptäcker och neutraliserar virus och andra säkerhetshot enligt kraven i den valda sökomfattningen. Du kan konfigurera åtgärderna som ska utföras av programmet vid infekterade filer. Kaspersky-programmet desinficerar eller tar bort skadliga objekt som standard. Du kan köra en fullständig sökning av datorn, en snabbsökning av kritiska områden av datorn och en sökning med en angiven sökomfattning. Du kan också konfigurera genomsökningsalternativ för externa diskar som är anslutna till datorn. Läs mer.

Safe Money

Safe Money skyddar dina finansiella överföringar när du besöker banker, betalningssystem och butiker online – var du än anger dina bankkortsuppgifter eller gör en onlinebetalning. Safe Money ser till att webbplatserna för banker, betalningssystem och nätbutiker är äkta – det kontrollerar deras säkerhetscertifikat utifrån data från Kaspersky Security Network. Listan över kontrollerade webbplatser för banker, betalningssystem och nätbutiker uppdateras automatiskt tillsammans med programdatabaserna. Läs mer.

Sekretesskydd

Kaspersky-programmet blockerar åtkomst till din webbkamera för att förhindra program från att använda den, blockera webbplatser från att spåra dig, och kontrollerar ditt konto om data kan ha blivit allmänt tillgängligt på grund av dataläckor på populära webbplatser. Läs mer.

Obs! Funktionen Data Leak Checker har begränsad funktionalitet i Kaspersky Standard och är fullt tillgänglig i Kaspersky Plus och Premium.

Tillägget Kaspersky Protection för webbläsare

Du kan använda tillägget Kaspersky Protection för att säkra dina webbläsaraktiviteter och skydda din lösenord och känslig data. Läs mer.

Övervakare av smarthemSmart hemskärm

Kaspersky-programmet övervakar enheter som ansluter till ditt Wi-Fi-nätverk. Läs mer.

Obs! Denna funktionalitet är endast tillgänglig i Kaspersky Plus och Premium.

Hälsoövervakning av hårddisk

Kaspersky-programmet övervakar dina hårddiskar för att förhindra icke förväntad dataförlust och för att hålla din värdefulla information säker. Programmet använder S.M.A.R.T.-teknik för att rapporter viktiga parametrar om hårddiskmiljön och meddela dig om viktiga händelser och kritiska problem. Läs mer.

Obs! Denna funktionalitet är endast tillgänglig i Kaspersky Plus och Premium.

Databasuppdatering

Kaspersky-programmet uppdaterar regelbundet databaserna från Kasperskys uppdateringsservrar. Programmet kan automatiskt ladda ner och installera nya versioner av programmet. Läs mer.

Karantän

När en smittad fil upptäcks skapar programmet en kopia av filen i karantänen innan det försöker desinficera eller ta bort den. Du kan när som helst återskapa filen till dess originalversion. Läs mer.

Rapporter

Kaspersky-programmet genererar rapporter om händelser och åtgärder som innefattar programkomponenter. Läs mer.

Meddelanden

Kaspersky-programmet använder meddelanden för att informera dig om särskilda händelser i driften av programmet. Meddelanden kan åtföljas av ljud. Läs mer.

Skyddstatus

Kaspersky-programmet hjälper dig att analysera och åtgärda problem och datorsäkerhetshot, ger rekommendationer om hur du kan förbättra din dators skydd samt levererar senaste nyheter och specialerbjudanden från Kaspersky. Läs mer.

Säkerhetsrapporter

Kaspersky-programmet genererar säkerhetsrapporter med en kort sammanfattning av genomsökningsstatistik och säkerhetsproblem som upptäckts av programmet. Läs mer.

Fjärrstyrd hantering via My Kaspersky

Genom att logga in på My Kaspersky via en internetansluten dator kan du fjärrhantera skydd av dina datorer som har Kaspersky-programmet installerat enligt följande: visa datorskyddets aktuella status; åtgärda problem; svara på datorsäkerhetshot; aktivera eller avaktivera skyddskomponenter (Fil Antivirus, Surfa säkert, Skydd mot nätverksattacker); köra virussökningsuppgifter; uppdatera programdatabaser; aktivera eller avaktivera Sekretesskydd eller Safe Money-komponenter; och hantera Kaspersky-licensnycklar. Läs mer.

Premium supporttjänster

Med Kaspersky Premium supporttjänster får du ytterligare skydd och bekvämligheter, inklusive prioritetshjälp installationstjänster i expertnivå, viruskontroller och -borttagningar samt hälsokontroller av din dator. Läs mer.

Obs! Den här funktionaliteten är endast tillgänglig i Kaspersky Premium.

Kontroll för Identitetsstöld

Med Kaspersky-programmet kan du kontrollera om data har läckt ut från konton som är kopplade till ditt telefonnummer. Läs mer.

Obs! Den här funktionaliteten är endast tillgänglig i Kaspersky Premium.